Tevékenységek


 

 • Ezentúl havonta visznek főtt ételt


  A hajléktalanszállóra látogattak augusztus 28-án a Szatmárnémeti Hit Gyülekezete képviselői. Mint megtudtuk, ezentúl havonta visznek főtt ételt a rászorulóknak.

  Az önkéntesek cipekednek — érkezik a főtt étel

  A Szatmárnémeti Hit Gyülekezetének önkéntesei a Gladiolei utcai hajléktalanszállóra vittek főtt ételt augusztus 28-án. Ezt a fajta karitatív munkát 2011 júniusától végzik. Volt, mikor a városközpontban várták a rászorulókat, s újabban a szatmárnémeti szállóra visznek a főtt ételt.

  Első és második

  A szállóra éjszakára behúzódó 60 személy számára kétfogásos vacsorát vittek a kora esti órákban. Mint megtudtuk, a feladattal megbízott gyülekezeti tagok előzőleg egyeztettek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett intézmény vezetőjével, Daniel Săveanuval, és közösen megegyeztek abban, hogy a hajléktalanok számára a frissen főtt étel egyike azon dolgoknak, ami nagy segítséget jelent. Ennek magyarázata nagyon egyszerű: van, aki napközben hozzájut ilyen-olyan élelemhez, olyanok is vannak, akiknek nyugdíjuk van, s megengedhetnek maguknak néha egy tál meleg levest. De az sem titok, hogy guberálgatnak néhányan, vagy maguk között osztoznak az innen-onnan kapott élelmen — ami édeskevés. Bár az otthontalanok a szociális intézményben naponta kapnak reggelit és vacsorát, főtt ételt csak a rendszeres karitatív akciók alkalmával szolgálnak fel az intézmény ebédlőjében. S azzal sem árul el senki titkot, hogy a pénteki és az ehhez hasonló adományokkal valamivel elviselhetőbbé lehet tenni az otthontalanok mindennapjait. Mint megtudtuk, néhány hete felnőtt (férfi és női) ruhaneműt gyűjtöttek a gyülekezetben, s a feladattal megbízott személyek vitték el a szállóra a holmit, melyre volt is igény. Visszatérve az élelemre: augusztustól kezdődően ilyen formában rendszeres támogatást tudnak nyújtani a hajléktalanoknak — ez havonkénti egy alkalmat jelent majd. Azt, hogy milyen dátumon érkezik a kétfogásos menü, azt mindig előzetes egyeztetés alapján dönti el a szálló személyzete és a gyülekezet feladattal megbízott képviselője.

  forrás: www.frissujsag.ro

 • Lesz folytatás a karitatív akciónak


  A szatmárnémeti hajléktalanszállóra látogattak nemrégiben a Szatmárnémeti Hit Gyülekezete képviselői. Mint megtudtuk, évek óta osztanak meleg ételt a megyeközpontban élő rászorulóknak.

  A szállón mindig jól jön a frissen főtt meleg étel

  A Szatmárnémeti Hit Gyülekezetének önkéntesei nemrégiben a Gladiolei utcai hajléktalanszállóra vittek meleg ételt. Amúgy 2011 júniusától rendszeresen megvendégelik a rászorulókat a megyeközpontban. Tehát lassan négy éve lesz annak, hogy a városközpontban havonta egyszer felvert sátrukban frissen főtt étellel igyekeznek segíteni a rászorulókon.

  Háromfogásos menü

  A szállóra behúzódó 60 személy számára háromfogásos vacsorát vittek (gulyásleves, töltött káposzta és csokoládés fánk) kedden, a kora esti órákban. Mint megtudtuk, a feladattal megbízott gyülekezeti tagok előzőleg egyeztettek a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által működtetett intézmény vezetőjével, Daniel Săveanuval, aki tájékoztatta az adományozókat arról, hogy pontosan hány embert látnak el az intézményben ezekben a napokban s a két fél arra is megpróbált választ kapni, hogyan is lehetne segíteni a hányatott sorsú embereken. Végül közösen döntöttek úgy, hogy jelen helyzetben a frissen főtt étel egyike azon dolgoknak, amivel segíteni tudnak a társadalom perifériájára sodródott embereken. Bár a szociális intézményben kapnak reggelit és vacsorát, amit a szatmárnémeti önkormányzat biztosít, de többfogásos főtt ételhez sok rászoruló nem tud rendszeresen hozzájutni. Mint érdeklődésünkre a gyülekezet képviselői elmondták, terveik szerint folytatása lesz az akciónak a közeljövőben. Sőt azt is fontolgatják, hogy rendszeres támogatást nyújtanak ilyenformán a hajléktalanoknak. Pontos dátumot nem tudnak — de biztos lesz folytatás.

  Sok a jóérzésű ember

  Amúgy több vallási felekezet, civil szervezet és magánemberek is igyekeznek lehetőségeik szerint támogatni az éjszakai menedékhelyen zajló munkát. Mint ottjártunkkor megtudtuk, előzetes egyeztetés alapján többen főtt ételt visznek, vannak akik ruhával és lábbelivel segítik a hajléktalanokat. Vagy legutóbb a kisgércei iskolások látogattak el a hajléktalanszállóra az Iskola másként hét keretében. A diákok másfél órás műsorral szórakoztatták a szálló lakóit. Jó együttműködés alakult ki az egyházakkal is, és rendszeresen magánszemélyek is igyekeznek enyhíteni a nehéz élethelyzetbe jutottak élelmezési gondjain, ami egyértelműen tanúsítja, hogy nem halt ki az együttérzés az emberekben.

  forrás: www.frissujsag.ro

A  HIT JÓT VÁR


Támogassa ön is adója 2%-ával a BESALÉEL alapítványt,
...hogy segíthessünk...

Hogyan támogathatja az adója 2%-val a Besaléel Alapítványt?

Ha  Önnek 2013-ben egyedüli jövedelme a fizetése volt (egy vagy több munkáltatótól) Töltse ki a 230-as űrlapot (az űrlap itt letölthető) az Ön adataival!
Személyesen adja le az űrlapot az adóhivatalban (Administraţia fiscală), amelyikhez tartozik május 26-ig, vagy juttassa el alapítványunk munkatársaihoz legkésőbb május 18-ig, és mi továbbítjuk az adóhivatal felé.

Amennyiben igényli, szívesen segítünk az űrlapot kitölteni.

Adományát az alábbiakban szereplő banki adatok igénybevételével juttathatja el hozzánk:

Devizanem: RON
Cod de identificare fiscala: 6902835 Cont IBAN : RO38 RZBR 0000 0600 0645 1276

Devizanem: EUR
Cod de identificare fiscala: 6902835 Cont IBAN : RO96 RZBR 0000 0600 1399 6250